با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
ارزیابی فعالیت ضدقارچی و ضدباکتریایی ‏اسانس‌های کاکوتی کوهی، آویشن باغی و ‏رزماری علیه برخی از پاتوژن‌های قارچی ‏و باکتریایی آبزیان

فریدون حسنی؛ طاهره عبیاوی؛ علی طاهری میرقائد؛ رحیم پیغان؛ مجتبی علیشاهی

دوره 11، شماره 3 ، اسفند 1401، ، صفحه 55-66

https://doi.org/10.30473/eab.2023.62409.1863

چکیده
  استفاده گسترده و طولانی‌مدت از ترکیبات شیمیایی باعث می‌شود میکروارگانیسم­ها با مواد ضدمیکروبی که علیه آن‌ها به­کار برده می‌شود، توانایی سازگاری پیداکرده و از تأثیر داروها کاسته و در مقابل میکروب‌ها مقاوم شوند. اسانس‌های گیاهی به‌عنوان ترکیبات ضد‌میکروبی و ضدقارچی در شاخه‌های داروشناسی، میکروب‌شناسی و پزشکی موردمطالعه ...  بیشتر